Favori Olan Rakibe Karşı Taktik Rehberi Beşiktaş - Osmanlıspor

 

Kadro değeri bizim bir buçuk katımız olan, açık favori gösterilen Beşiktaş ile kozlarımızı paylaşacağız. Bakalım rakibe karşı uyguladığımız taktiklerin meyvelerini alabilecek miyiz?

Beşiktaş'ı analiz ettik. En çok orta ile skor üretiyor. Kanatları kullanıyor. Forveti Mario Gomez yavaş ama çok iyi bir bitirici. İlk hedefimiz Gomez'i kaleden uzak tutmak. Bu yüzden defans çizgisini ileride kuracağız. Gomez hızlı olmadığı için arkaya atılan topları alamayacak. Defans önde olduğu için kaleye yakın yerlerden kafa ile vuramayacak. Yine Gomez hızlı olmadığı için seri olmayan ancak uzun boylu defans kullanacağız.
Beşiktaş'ın defans oyuncuları uzun boylu ve yavaş. Bu yüzden kanat oyuncularımız ile çizgiye değil cezasahasına yönelip, bu iki kulenin arasındaki boşlukları arayacağız. Birde takım raporunda en çok pas ile gol yediğini belirtiyor.
Ortasahamızı tamamen savunmaya yönelik yaratıcı olmayan ama savaşçı oyunculardan kurduk. Ortasahada rakibi yıldıracağız. Ortasaha oyuncularımızın yaratıcılıkları olmadığı için defans oyuncularımıza topu kanatlara bam güm vurun talimatı verdik.
Deplasmanda olduğumuz ve Beşiktaş favori olduğu için defansif anlayışla sahaya çıkacağız.
Hücum esnasında kanat oyuncularımız içe kat edeceklerinden ötürü, kanatlarda oluşan boşlukları beklerimiz ile doldurup hücumlarımıza genişlik katmaya çalışacağız.
Yavaş ve tekniği az olan oyuncuları markaj ile durdurabilirsiniz. Ancak hızlı ve teknik oyunculara markaj verirseniz çok rahat geçerler. Dikkatli olun.
Pas özelliği iyi olan oyunculara pres yapın. Rakibin pas alışverişini kısabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar