Favori Olan Rakibe Karşı Taktik Rehberi - Osmanlıspor - Fenerbahçe

 

FM'de takımınıza karşı açık ara favori olan takımlara karşı taktik hazırlamayı video rehber olarak inceledik.
Evet karşımızda ligin lideri ve son 5 maçında 5 galibiyet alan +Fenerbahçe SK takımı bulunuyor. Bahis siteleri +Fenerbahçe SK'yi mutlak favori olarak gösteriyor.
Favori rakibimiz +Fenerbahçe SK Son 5 maçında 5 galibiyet aldı.
Bir tarafta kadro değeri 79 Milyon Dolar olan +Fenerbahçe SK, diğer taraftan kadro değeri 14 Milyon Dolar olan +Osmanlıspor Futbol Kulübü. Yani +Fenerbahçe SK, bizim 6 katımız kadar daha kaliteli bir kadroya sahip bulunuyor. Ve ayrıca +Fenerbahçe SK'nün medya tahmini 1. bizim ise 16.
Değeri bizim tam 6 katımız
Bizim maç stratejimiz şu: Fenerbahçe'nin bizden büyük olduğunu kabul ediyoruz. Defansif bir oyun anlayışı ile skor üretmekten ziyade, topu kalemizde görmemeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda bir maç hazırlığı yapacağız.
İlk olarak Fenerbahçe takımını, güçlü ve güçsüz yönlerini analiz edeceğiz.
Fenerbahçe takımı gerçekte olduğu gibi oyunda da gollerini kanatlardan buluyor. Yani geniş alan kanat hücumlarını tercih ediyor. Göbekten atak yapmıyor. Normalde geniş alan kanatları kullanan takıma dar oynamak ve ortadan hücum etmek gerekir. Bu sayede birbirinden uzak mesafede duran oyuncuların aralarındaki boşluklardan yararlanıp, göbekten arapas ile goller bulunur. Ancak skor bulmayı düşündüğünüz maçlarda bunu uygularsınız. Biz bu maç gol ya da goller atmayı düşünmüyoruz.
Attığı golleri kenarlardan orta ile atıp geniş alan dizilişi kullanıyor
Yine Fenerbahçe kalesinde yediği golleri de kanatlardan ortalar ile yiyor. Bu sebeple bizde geniş alan oynayacağız. Çünkü Fenerbahçe'nin geniş kanat hücumlarına karşı bizde geniş durup karşılayacağız. Bu sayede rakibe yandan değil direk karşısında durup savunacağız. Geniş durmaktan korkmuyoruz çünkü rakip Ofansif ortasaha oynatmıyor. Aradan top yiyeceğimizi düşünmüyoruz.
Alper Potuk, Diego ve Robin Van Persie en formda oyuncuları. Bu oyunculara önlem alacağız.
Şimdi Fenerbahçe'nin pas trafiğini engellemek için bir önceki maçına gidip inceliyoruz. Burada en çok pas yapan oyunculara pres, sert müdehale ve markaj uygulayacağız. Bu sayede bir nebze olsun Fenerbahçe'yi yavaşlatacağız.
Evet maç saatleri geldi. İlk 11'i belirleyip sunduk. Şimdi takıma son taktikleri vereceğiz.

Dizilimde Fenerbahçe kanatlardan gol yediği için pivot forvet ve hızlı kanatlar kullandık. (Kanatların hızdan başka hiçbir özellikleri yok.:)) ) Dizilimi dikkatli incelerseniz, hiçbir oyuncuya hücum komutu verilmemiştir.

Daha ileride kurduk savunmayı. Çünkü kanatlardan gelen ortalarda forvetleri kaleye yakın yerde kafa atmasın. Ayrıca forveti hızlı değil. Arkaya top atılsa bile sorun olmayacak. Niçin geniş alan oynadığımızı geride açıklamıştık. Pres yapmıyoruz. Yoksa papatya gibi açılırız. Topa sert giricez. Oyuncularımız berbat pas özellikleri olduğu için; kanatlara bam güm topu vurucaz. Artık hızlarıyla yetşirlerse kanatlar birşeyler olur. Dikine ve koşu yoluna atacağız. Çünkü pas yapamıyor takım. Top kimin ayağına gelirse pivota havadan orta yapacak.
Keyifli Seyirler. yukarıdaki videoda maçı izleyebilirsiniz.
Bakalım analizlerimiz işe yaramış mı. Yoksa Fenerbahçe ezdi geçti mi?
Havanın karlı olması işimize geldi. Teknik takımlar karda zorlanır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar