Favori Olan Rakibe Karşı Taktik Rehberi Shakhtar Donetsk

 

Favori rakip takıma karşı taktik geliştirme rehberi yine beraberiz.
Bir tarafta 217 Milyon euro. Diğer tarafta 36 Milyon euro. Shakhtar takımının kadro değeri bizim tam 6 katı büyüklüğümüzde. Shakhtar takımının 2 oyuncusu bizim takımımızın kadro değerine eşit. Gruplarda beşinci maçlar oynanacak ve grup lideri olarak Shakhtar takımından 2 puan öndeyiz. Hedefimiz Shakhtar takımından beraberliği alıp son maça lider girmek.

Ayrıca bahis siteleri Shakhtar takımını mutlak favori olarak gösteriyor.

Öncelikle neden bu dizilim şeklini tercih ettiğimizi açıklayalım. Rakip takım raporunda en çok kanatlardan orta ile skor ürettiği söyleniyor. Ancak ilk 11 dizilimine baktığımızda kanat oyuncuları içe kat eden oyuncular. Bu hızlı ve teknik oyuncular içe kat edecekler. Bu yüzden içeri kat edemesinler diye 2 tane önlibero kullanıyoruz. Yine takım raporunda en çok orta ile topu ağlarında gördüğüklerini söylüyor. Bu yüzden kanat oyuncularımızı çizgiye yakın ve hızlı oyunculardan kurduk.

Defans çizgisini ileriye aldık. Çünkü forvet oyuncusu yüzdoksandört santim boyunda ve hızlı değil. Arkaya atılacak toplara yetişemeyecektir. Burada defans çizgisinin önde olmasındaki amaç, bu uzun boylu forvetin yapılacak ortalarda kaleye uzak durmasını sağlamak. Böylece kafa vuruşlarını etkisizleştirmeye çalışacağız.
Ortasahamız pas ve teknik yönden düşük ama savaşçı ve fizikli oyuncularımızı kullandık. Buradaki amaç rakibin teknik oyuncuları ile mücadele etmek. Çünkü defansif anlayışla sahaya çıkacağız. İşte bu sebeplerden ötürü defanstan topu kanatlara şişir komutu verdik. Pas özelliği olmayan ortasahalar ile pas yapıp bir yere varamayız. Kanatlara şişirirlerse hızlı kanatlarımız belki bir pozisyon yakalarlar.
Top ayağımızdayken kanatlardan hücum deneyeceğiz. Çünkü rakip en çok golü kanatlardan ortalar ile yiyormuş.
Takımın pas özelliği iyi olmadığı için koşu yoluna pas yapıp hızımız ile tehlike yaratmaya çalışacağız. Favori olmadığımız için daha disiplinli oynayacağız.
Yine pas özelliğimiz olmadığı için rakip savunmanın üstüne gideceğiz. Hızımız ile geçebilirsek orta kesmeyi deneyeceğiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar